Marike Dirkx
SPONTE
coaching - supervisie - training
Van Boetzelaerstraat 1
6515 JD Nijmegen

 

+31(0)6-28 47 60 65

 

CoachNetwerk

LVSCNobco keurmerk

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling met hulp van Sponte coaching in Nijmegen

Trainingen

Ontwikkel jezelf en bereik meer in je leven!

Training Spelen met effectief gedrag

Effectief gedrag is gedrag waarmee je opkomt voor jouw belangen én tegelijkertijd oog hebt voor de belangen van de ander. In deze training maak je kennis met verschillende interactiepatronen en ga je oefenen deze effectief in te zetten. We maken zoveel mogelijk gebruik van casussen uit de praktijk, zodat je kunt groeien in jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Stel je het volgende voor. In jouw team/afdeling is afgesproken dat jullie bij de vergaderingen roulerend de taak van notuleren op je nemen. Een jaar na deze afspraak heb jij al tien keer genotuleerd, en je collega’s niet of nauwelijks.
Op zichzelf gaat notuleren je goed af, maar het kost je te veel tijd naast je andere werkzaamheden. En eigenlijk was dit niet de afspraak! Hoe komt het nu toch dat je er telkens weer ‘intrapt’ om te notuleren als je collega’s je dat vragen en zeggen dat je dat zo goed kunt? En hoe kun je dat veranderen?

In de training Spelen met effectief gedrag ga je hieraan werken.

Je maakt kennis met acht symbolische dierrollen die staan voor acht veel voorkomende communicatie/gedragspatronen. Bijvoorbeeld, aanvallen roept verzetten op en omgekeerd. De havik met zijn gekromde snavel staat voor aanvallen: vanuit de lucht pikt hij met zijn snavel. De steenbok met zijn lange gebogen horens staat voor verzetten. Vanonder af stoot en bokt hij om de havik af te weren.

Je ontdekt welke rollen jij vaak aanneemt. De meeste mensen hebben één of twee voorkeursrollen. Maar om je doelen te bereiken, moet je soms een andere rol aannemen dan je gewend bent. Door te oefenen en te spelen met de dierrollen die je misschien minder liggen, leer je zelf je gedrag te veranderen. Zo kun je uit gedragspatronen stappen die negatief of ineffectief zijn. En belangrijker: als jij zelf uit je vertrouwde patroon stapt, kun je het gedrag van anderen positief beïnvloeden.

Deze training is geschikt voor je als

  • je aan den lijve wilt ervaren wat het effect van gedrag is
  • je wilt leren hoe je ineffectief gedrag kunt ombuigen
  • je graag wilt oefenen aan de hand van praktijksituaties
  • je je persoonlijke groei op een hoger plan wilt brengen

De training beslaat 2 dagdelen.
Maximaal aantal deelnemers is 16.

Het is mogelijk om deze training in company en op maat uit te voeren.

Meld je aan. Of neem contact met me op voor meer informatie.

Deze training is een samenwerkingsverband onder de naam FrankenDirkx.