drs Marike Dirkx
van Boetzelaerstraat 1
6515 JD Nijmegen

 

+31(0)6-28 47 60 65

 

CoachNetwerk

LVSCNobco keurmerk


Persoonlijke groei en ontwikkeling met hulp van Sponte coaching in Nijmegen

Ontwikkel jezelf en bereik meer in je leven!

Marike Dirkx

Sinds 2005 ben ik werkzaam als zelfstandig coach, supervisor en trainer. Mijn passie is mensen begeleiden in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. In mijn eigen leven ervaar ik steeds dat creatief en onconventioneel denken, ook in schijnbaar onmogelijke situaties, leidt tot een breder blikveld en onverwachte perspectieven. Waar je eerst alleen de hobbels ziet, verschijnen ineens mogelijkheden aan de horizon. Daarom houd ik ervan om in mijn werk zaken eens anders aan te pakken, anders te reageren dan verwacht en ruimte te geven aan ‘gekke’ invallen.

Marike Dirkx

Mijn motto luidt: geniet van jezelf (verder) ontwikkelen. Plezier hebben in je eigen ontwikkeling en met open nieuwsgierigheid naar jezelf kijken horen daar bij. Denken en handelen in mogelijkheden is voor mij wezenlijk, ook in mijn visie op persoonlijke groei en ontwikkeling. Veel mensen worstelen in hun werk met een gevoel van machteloosheid. Vaak ervaren ze dat ze geen grip hebben op processen in hun organisatie of op hun eigen werk. Ik heb ervaren dat mijn kijk op mensen een krachtige insteek is om weer regie te krijgen over jezelf. Veel mensen heb ik zo geholpen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Achtergrond

Eind jaren zeventig ben ik als jonge studente in Nijmegen Pedagogische en Andragogische Wetenschappen gaan studeren. Na mijn studie stortte ik mij in allerlei –ismen, brak lansen voor een betere wereld, werkte onbetaald bij o.a. Blijf van mijn Lijf, ging bij mijn geliefde in Spanje wonen, leerde daar vloeiend Spaans spreken en keerde eind jaren tachtig terug naar Nijmegen.

Het werd tijd om doelgericht vorm te gaan geven aan mijn passies en kwaliteiten. Ik heb een opleiding gedaan voor Tolk/Vertaler Spaans, ben als vertaalster Spaans beëdigd, kreeg een parttime baan bij een asielzoekerscentrum en tegelijkertijd keerde ik terug naar de universiteit om Internationale Bedrijfscommunicatie te studeren. Ik studeerde af op interpretatiestrategieën van non-verbale communicatie.

Na deze studie heb ik als vrijwilliger in Honduras gewerkt als consultant en later als projectcoördinator. Weer terug in Nederland heb ik verschillende (inter)nationale projecten uitgevoerd waarin ik verder kon groeien op het gebied van begeleiding bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik had hier zoveel plezier in, dat ik de applicatieleergang Supervisie en Coaching ben gaan doen om mij hierin te bekwamen als professional. En sinds 2005 werk ik als zelfstandig coach, supervisor en trainer.

Als professioneel begeleider blijf ik ook mezelf steeds ontwikkelen. Ik ben geregistreerd supervisor en registercoach (www.lvsc.eu), focusbegeleider one-to-one (www.sentir.nl) en master NLP (www.tientjesacademie.nl).

Ik geniet ervan mensen te mogen begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Wil jij verder groeien, je verder ontwikkelen en effectiever in het leven staan? Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag.

De methodes van SPONTE zijn speciaal ontwikkeld om jou te helpen persoonlijk effectiever te worden en zo te bereiken wat jij wilt.

Neem contact op met Marike Dirkx